Pileća prsa sama po sebi su vrlo ukusna, a ako im dodate punjenje okus će biti još bolji. Punjena pileća prsa poslužite kao glavno jelo uz salatu prema izboru.
Donosimo recept za pripremu punjenih pilećih prsa sa sirom te sa sirom i špekom.
Pileća prsa punjena sirom
Pileća prsa istucite i začinite začinima po želji. Na sredinu pripremljenih pilećih odrezaka stavite naribani sir i zamotajte ih. Rubove zatvorite čačkalicama da prilikom prženja sir ne bi iscurio van. Sada punjene pileće odreske koje ste pripremili prekrijte oštrim brašnom pa ih umočite u razmućena jaja pomiješana mlijekom i na kraju ih prekrijte krušnim mrvicama. Pripremljene odreske stavite pržiti u vruće ulje na laganu temperaturu i pržite ih dok ne poprime zlatno smeđu boju.
Pileća prsa punjena sirom i špekom
Pripremljene pileće odreske začinite i istucite kako bi bili što tanji. Na pileće odreske složite po krišku špeka i sira i zamotajte. Rubove zatvorite čačkalicom. Dobivena punjena pileća prsa sa sirom i špekom stavite peći na malo zagrijanog ulja. Pecite sa svake strane na laganoj vatri sve dok se na piletini ne stvori zlatna korica.