Glavno jelo /

Recept i vrijeme kuhanja punjene paprike

Image
Foto: Pixabay

Punjena paprika danas je već tradicionalno hrvatsko jelo koje se može naći i kod naših susjeda, ali u malo drugačijim varijantama.

14.5.2022.
15:00
Pixabay
VOYO logo

Mađari pripremaju „Toltott papriku“ – malo pikantnija verzija naše punjene paprike, dok Rumunji rade „Ardei umpluþi“. Ima li priprema punjene paprike vrijeme kuhanja – različito?

Sastojci koji su potrebni za izradu punjene paprike su sljedeći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 velike svježe paprike
  • 1 žlica riže
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 lovorov list
  • Sol i papar
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 jaje
  • 3 režnja češnjaka
  • 700 ml pasirane rajčice
  • Šećer

Punjena paprika vrijeme kuhanja i koliko postupak ovisi o vremenu kuhanja?

Prvo, paprike operemo i nožem izrežemo peteljku zajedno s košticama tako da ostane što manji otvor kako kod kuhanja ne bi smjesa od mesa izlazila van. Nakon toga, u zdjeli dobro izmiješamo mljeveno meso s jajetom, ispranom rižom, sjeckanim lukom, češnjakom, peršinom, začinimo sa soli i paprom. Nakon što smo to sve dobro izmiješali, pripremljenom smjesom punimo očišćene paprike. Na ulju popržimo dvije žlice oštrog brašna do svjetlo smeđe boje, dodamo rajčicu, vodu, sol, papar, lovorov list i ostavimo do vrenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju, punjenu papriku koju smo prethodno pripremili dodamo i kuhamo na laganoj vatri oko 45 minuta. Punjena paprika vrijeme kuhanja može ovisiti o veličinama paprika i količini. Po potrebi, kod kuhanja dolijevamo vodu – sve dok punjene paprike ne budu kuhane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo