Mađari pripremaju „Toltott papriku“ – malo pikantnija verzija naše punjene paprike, dok Rumunji rade „Ardei umpluþi“. Ima li priprema punjene paprike vrijeme kuhanja – različito?
Sastojci koji su potrebni za izradu punjene paprike su sljedeći:
- 4 velike svježe paprike
- 1 žlica riže
- 1 glavica luka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1 lovorov list
- Sol i papar
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 1 jaje
- 3 režnja češnjaka
- 700 ml pasirane rajčice
- Šećer
Punjena paprika vrijeme kuhanja i koliko postupak ovisi o vremenu kuhanja?
Prvo, paprike operemo i nožem izrežemo peteljku zajedno s košticama tako da ostane što manji otvor kako kod kuhanja ne bi smjesa od mesa izlazila van. Nakon toga, u zdjeli dobro izmiješamo mljeveno meso s jajetom, ispranom rižom, sjeckanim lukom, češnjakom, peršinom, začinimo sa soli i paprom. Nakon što smo to sve dobro izmiješali, pripremljenom smjesom punimo očišćene paprike. Na ulju popržimo dvije žlice oštrog brašna do svjetlo smeđe boje, dodamo rajčicu, vodu, sol, papar, lovorov list i ostavimo do vrenja.
I na kraju, punjenu papriku koju smo prethodno pripremili dodamo i kuhamo na laganoj vatri oko 45 minuta. Punjena paprika vrijeme kuhanja može ovisiti o veličinama paprika i količini. Po potrebi, kod kuhanja dolijevamo vodu – sve dok punjene paprike ne budu kuhane.