Kuharica /

Punjena paprika na nov i drugačiji način

Image

Punjena paprika nezaobilazan je dio svakog jelovnika. Kako pripremiti punjenu papriku?

17.8.2021.
17:08
VOYO logo

Punjena paprika jelo je koje je svatko barem jedanput probao. Jeste li probali punjenu papriku zapečenu u pećnici? Donosimo vam recept za pripremu punjene paprike na nešto drugačiji način.

Punjena paprika sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg mljevenog goveđeg mesa
  • ½ šalice riže dugog zrna
  • 1 šalica vode
  • 6 zelenih paprika
  • 2 limenke limenke umaka od rajčice
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • ¼ žličice češnjaka u prahu
  • ¼ žličice luka u prahu
  • sol i papar po ukusu
  • 1 žličica talijanskih začina

Punjena paprika priprema:

Rižu i vodu stavite u lonac i pustite da zavrije. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 20 minuta. U tavi na umjerenoj vatri kuhajte govedinu dok ravnomjerno ne porumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite i odbacite vrhove, sjemenke i opne paprike. Paprike složite u posudu za pečenje sa šupljim stranama prema gore.

U zdjeli pomiješajte govedinu, kuhanu rižu, limenku od rajčice, Worcestershire umak, češnjak u prahu, luk u prahu, sol i papar. U svaku papriku žlicom dodajte jednaku količinu smjese. U zdjeli pomiješajte preostali umak od rajčice i talijanske začine te prelijte punjene paprike.

Pecite sat vremena na 175 stupnjeva, podlijevajući umakom svakih 15 minuta, dok paprike ne omekšaju.

Punjena paprika je gotova, poslužite toplo jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo