Punjena paprika jelo je koje je svatko barem jedanput probao. Jeste li probali punjenu papriku zapečenu u pećnici? Donosimo vam recept za pripremu punjene paprike na nešto drugačiji način.
Punjena paprika sastojci:
- 1 kg mljevenog goveđeg mesa
- ½ šalice riže dugog zrna
- 1 šalica vode
- 6 zelenih paprika
- 2 limenke limenke umaka od rajčice
- 1 žlica Worcestershire umaka
- ¼ žličice češnjaka u prahu
- ¼ žličice luka u prahu
- sol i papar po ukusu
- 1 žličica talijanskih začina
Punjena paprika priprema:
Rižu i vodu stavite u lonac i pustite da zavrije. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte 20 minuta. U tavi na umjerenoj vatri kuhajte govedinu dok ravnomjerno ne porumeni.
Uklonite i odbacite vrhove, sjemenke i opne paprike. Paprike složite u posudu za pečenje sa šupljim stranama prema gore.
U zdjeli pomiješajte govedinu, kuhanu rižu, limenku od rajčice, Worcestershire umak, češnjak u prahu, luk u prahu, sol i papar. U svaku papriku žlicom dodajte jednaku količinu smjese. U zdjeli pomiješajte preostali umak od rajčice i talijanske začine te prelijte punjene paprike.
Pecite sat vremena na 175 stupnjeva, podlijevajući umakom svakih 15 minuta, dok paprike ne omekšaju.
Punjena paprika je gotova, poslužite toplo jelo.