Gustin se najčešće koristi kao zgušnjivač u umacima, umacima, juhama, pudinzima i nadjevima za pite jer njegove molekule škroba bubre i želatiniziraju kada se zagriju, čime se zgušnjava čemu god se dodaje. Umjesto gustina može se koristiti puding, ali samo u receptima za kolače jer bi mogao promijeniti okus jela. Pogledajte kako se koristi puding umjesto gustina.
Puding se dugo koristi za poboljšanje okusa smjesa za kolače. Dodavanje pudinga u smjesu za kolač također može poboljšati njezinu teksturu i konzistenciju. Samo pazite da slijedite upute na pakiranju. Saznajte kako koristiti puding umjesto gustina.
Kada se radi o dodavanju pudinga u smjesu za kolače, mnogi recepti za kolače zahtijevaju običnu ili instant smjesu za puding. Ovaj sastojak kolaču daje gustoću pudingu isto kao i gustin. Tako da se puding može koristiti umjesto gustina u pripremi kolača. Dakle samo pratite recept i na mjestu gdje se koristi gustin dodajte puding.