Sve što vam je potrebno za pripremiti pržene lignje su lignje, kukuruzno brašno i pšenično brašno. Prije nego krenete peći lignje, potrebno ih je očistiti, oprati i narezati. Potrebno ih je staviti na papirnate ručnike i dobro ih osušiti.
Dok se lignje suše stavite duboku posudu na plin i napunite ju uljem. U drugu plastičnu posudu sa poklopcem stavite kukuruzno i pšenično brašno te osušene lignje. Posudu poklopite i dobro ih protresite kako bi se sastojci unutar posude dobro pomiješali i brašno se zalijepi za lignje.
Nakon toga lignje ubacimo u prethodno navedenu posudu sa uljem koja se do sada zagrijala kako bi se ispržile. Kada lignje poprime zlatnu boju, izvadite ih i opet stavite na papirnate ručnike kako bi ručnici upili dodatnu masnoću. Lignje je potom potrebno posoliti i začiniti po želji.
Pržene lignje spremne su za poslužiti. Preporučamo da uz lignje poslužite pomfrit, krišku limuna i bijelo vino. Dobar tek!