Vrtlarstvo / Zašto je dobro prskanje graha mlijekom?

Image
Foto: Pixabay

Želite potaknuti rast i urod graha u vašem vrtu? Prskanje graha mlijekom čini upravo to. Donosimo sve što trebate znati za prskanje graha mlijekom.

1.9.2022.
10:28
Pixabay
Play logo

Ista svojstva koja čine mlijeko dobrim za ljude, kao što su kalcij i vitamini B, čine dobro i biljkama. Kalcij pomaže biljkama u rastu i sprječava truljenje kraja cvjetanja, koje može biti uzrokovano nedostatkom kalcija. Ovo je stanje uobičajeno kod biljaka poput graha. Međutim, mlijeko nije lijek kada je u pitanju uzgoj biljaka. Prevelika upotreba može rezultirati uništenjem biljke, zahvaljujući bakterijama u napitku koje mogu zaustaviti rast i uzrokovati venuće.

Play logo

No, kako funkcionira prskanje graha mlijekom? Bilo koja vrsta mlijeka, uključujući svježe, mlijeko kojem je istekao rok trajanja, evaporirano i mlijeko u prahu, može se koristiti u vrtu sve dok je pravilno razrijeđeno. Držite se mlijeka s niskim udjelom masnoće, umjesto obranog ili punomasnog mlijeka. Pomiješajte mlijeko s vodom u omjeru 50-50 i ulijte u bočicu s raspršivačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prskanje graha mlijekom činite tako da nanesete mješavinu mlijeka i vode na listove biljaka, provjeravajući otprilike 30 minuta kako biste bili sigurni da se vodenasto mlijeko upilo. Ako u to vrijeme još uvijek ima tekućine na listovima, nježno ih obrišite mokrom krpom. Također možete uliti mliječnu mješavinu direktno u tlo u podnožju graha, što će omogućiti korijenju da je upije. Nakon prskanja graha mlijekom, suzdržite se od korištenja kemijskih pesticida ili gnojiva na biljkama, koji će ubiti bakterije u mlijeku koje pomažu rastu biljaka.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo