Proteinski kruh od sira i jaja odlična je zamjena za 'klasičan' kruh. Postoje različiti recepti za pripremu proteinskog kruha. Jeste li probali proteinski kruh s jajima i sirom?
Sastojci potrebni za proteinski kruh od sira i jaja su:
- 4 velika jaja
- 1/2 žličice tartara
- 50 grama krem sira
- 1 žličica mediteranskih začina
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
Proteinski kruh od sira i jaja priprema:
Kako bi napravili ukusan proteinski kruh od sira i jaja za početak zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Dva velika pleha obložite papirom za pečenje. Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke stavite u samostojeći mikser, dodajte kremu od tartara i tucite jako dok pjena ne očvrsne. Premjestite u zasebnu zdjelu.
Stavite krem sir u praznu zdjelu za miješanje. Tucite je jako da omekša. Zatim dodajte jedan po jedan žumanjke da se sjedine. Ostružite zdjelu i tucite dok smjesa ne postane potpuno glatka. Zatim umiješajte talijanski začin, sol i češnjak u prahu. Sve nježno umiješajte u smjesu od žumanjaka. Žlicom stavite 1/4 šalice pjene na lim za pečenje i rasporedite u krugove od nekoliko cm. Ostavite prostor oko svakog proteinskog kruha kruga od sira i jaja. Pecite oko 20 min. Proteinski kruh od sira i jaja treba biti zlatan izvana i čvrst. Središte se ne smije pomicati kada se trese.
Ohladite proteinski kruh od sira i jaja nekoliko minuta na plehu, a zatim premjestite i poslužite!