Kuharica / Proteinski kruh od sira i jaja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Proteinski kruh od sira i jaja pun je proteina i iznimno malo ugljikohidrata. Donosimo recept za ukusan proteinski kruh od sira i jaja.

10.3.2022.
9:23
Pixabay
VOYO logo

Proteinski kruh od sira i jaja odlična je zamjena za 'klasičan' kruh. Postoje različiti recepti za pripremu proteinskog kruha. Jeste li probali proteinski kruh s jajima i sirom?

Sastojci potrebni za proteinski kruh od sira i jaja su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 velika jaja
  • 1/2 žličice tartara
  • 50 grama krem sira
  • 1 žličica mediteranskih začina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu

Proteinski kruh od sira i jaja priprema:

Kako bi napravili ukusan proteinski kruh od sira i jaja za početak zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Dva velika pleha obložite papirom za pečenje. Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke stavite u samostojeći mikser, dodajte kremu od tartara i tucite jako dok pjena ne očvrsne. Premjestite u zasebnu zdjelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite krem ​​sir u praznu zdjelu za miješanje. Tucite je jako da omekša. Zatim dodajte jedan po jedan žumanjke da se sjedine. Ostružite zdjelu i tucite dok smjesa ne postane potpuno glatka. Zatim umiješajte talijanski začin, sol i češnjak u prahu. Sve nježno umiješajte u smjesu od žumanjaka. Žlicom stavite 1/4 šalice pjene na lim za pečenje i rasporedite u krugove od nekoliko cm. Ostavite prostor oko svakog proteinskog kruha kruga od sira i jaja. Pecite oko 20 min. Proteinski kruh od sira i jaja treba biti zlatan izvana i čvrst. Središte se ne smije pomicati kada se trese.

Ohladite proteinski kruh od sira i jaja nekoliko minuta na plehu, a zatim premjestite i poslužite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo