Domaći proteinski banana kruh za svaki dan
Ovaj proteinski banana kruh je vlažan, pahuljast i napravljen u samo jednoj zdjeli! To je recept bez jaja i mliječnih proizvoda koji sadrži preko 18 grama proteina po kriški!
Sastojci za proteinski banana kruh:
2 srednje zgnječene banane
1 šalica mlijeka
1 žlica octa jabučnog
1 žličica ekstrakta vanilije
2 šalice brašna
pola šalice bademovog brašna
1/4 šalice proteinskog praha
pola šalice zaslađivača po izboru
pola šalice čokoladnih komadića po želji
Kako se priprema proteinski banana kruh?
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za proteinski banana kruh obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane. U veliku zdjelu za miješanje dodajte zgnječene banane, mlijeko, ocat i ekstrakt vanilije i miješajte dok se ne sjedini.
Lagano dodajte suhe sastojke i miješajte dok ne postane glatko. Dodajte komadiće čokolade. Prebacite tijesto u obloženu tepsiju i pecite 45-50 minuta, ili dok ražnjić ne izađe čist iz sredine. Izvadite proteinski banana kruh iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi, prije nego što ga izvadite iz kalupa i narežete.