Pileća jetra
SASTOJCI:
Kada su jetra gotova, nakon 15 minuta, stavimo ih između dvije palačinke i poslužimo.
- 1 kom jaja
- 30 g luka
- 40 dkg pilećih jetrica
- 20 g maslaca
- 2 kom lovora
- 15 dkg brašna
- 50 g češnjaka
- 1,5 dcl bijelog vina
- 2 dcl tamnog piva
- 2 g peršina
SMJESA ZA PALAČINKE:
Tucite bjelanjak dok ne dobijete snijeg. Dodajte pivo, žumanjak,
stavite malo soli i polako u smjesu dodajte brašno. Zatim
umiješate tučeni bjelanjak.
PRIPREMA:
Na ugrijanu tavu stavite ulje na koje dodajte luk nasjeckan na ploške i dva lovorova lista. Očistite jetra. Češnjak dodajte na luk i kada sve poprimi zlatnu boju, stavite peći jetra. Sve posolite, popaprite i zalijte s malo bijelog vina.
Od smjese za palačinke napravimo deblje i manje palačinke. Kada su jetra gotova, nakon 15 minuta, stavimo ih između dvije palačinke i poslužimo.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.