Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Talijanska kuhinja /

Pripremite umak od celera i mrkve na talijanski način

Umaci od celera i mrkve su sjajan način za dodavanje svježine vašim jelima. Saznajte kako se priprema talijanski soffrito, odnosno talijanski umak od celera i mrkve.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Soffritto, odnosno umak od celera i mrkve je aromatična mješavina luka, mrkve i celera nasjeckanog na kockice, lagano kuhanog na maslinovom ulju ili maslacu. Zapravo, talijanska riječ soffritto znači "malo prženo" i opisuje proces kuhanja ovog povrća polagano dok ne pusti svoj okus.

Sastojci za talijanski umak od celera i mrkve su:

1 glavica luka srednje veličine, oguljena i narezana na kockice

1 mrkva srednje veličine, oguljena i narezana na kockice

1 rebro celera, narezano na kockice

1-2 žlice maslinovog ulja

Kada pripremate umak od celera i mrkve najprije povrće operite, ogulite luk, mrkvu, rebra celera ogulite i uklonite listove. Oštrim nožem usitnite luk, mrkvu i celer. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na laganoj do srednjoj vatri. Dovoljno je 2 žlice maslinovog ulja. Kad ulje počne svjetlucati dodajte povrće narezano na kockice i kuhajte uz često miješanje. Namjestite na nisku temperaturu po potrebi i nastavite pirjati dok ne poprimi zlatnu boju, trebat će vam od najmanje 5-7 minuta do 20 minuta.

Kad je umak od celera i mrkve pri kraju možete dodati nasjeckani češnjak, aromatično bilje i začine po ukusu. Dobro promiješajte, nastavite kuhati 1 ili 2 minute. Umak od celera i mrkve je gotov i spreman za posluživanje uz vaše omiljeno glavno jelo. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike