Kulinarstvo /

Pripremite pire od celera i jabuke i uživajte u harmoniji okusa

Image
Foto: Pixabay

Pire od celera i jabuke je savršen spoj slatkog i osvježavajućeg okusa. Otkrijte kako pripremiti ovaj jednostavan, ali izuzetno ukusan pire od celera i jabuke.

1.7.2023.
10:29
Pixabay
VOYO logo

Iako se pire od celera i jabuke čini kao loša kombinacija, ne dajte da vas to obeshrabri. Celer i jabuka čine izvrstan spoj okusa. Osim toga, celer sadrži puno kalija, vlakana i terpena. To su bioaktivne tvari koje podupiru rad bubrega i mjehura.

Sastojci za pire od celera i jabuke su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg korijena celera
  • 2 jabuke
  • 30 grama maslaca
  • 1 žličice soli
  • 120 ml vrhnja
  • 1/2 žličice bijelog papra
  • 1/2 žličice svježe naribanog muškatnog oraščića

Kada pripremate pire od celera i jabuke najprije korijen celera ogulite oštrim nožem, zatim ga narežite na kockice. Jabuke ogulite i izvadite im koštice, a zatim ih narežite na komade od 2 cm. Otopite maslac u loncu od 4 do 6 litara, na umjereno laganoj vatri, zatim dodajte korijen celera, jabuke i sol te promiješajte da se prekrije maslacem. Pokrijte poklopcem i kuhajte bez dodavanja tekućine, povremeno miješajući, dok korijen celera ne omekša, 50 minuta do 1 sat. Izvadite celer i jabuke te pasirajte smjesu u serijama u blenderu dok pire ne postane gladak, oko 2 minute po seriji. Vratite pire u lonac i umiješajte vrhnje, bijeli papar i muškatni oraščić. Zagrijte, pokriveno, na umjerenoj vatri, povremeno miješajući, dok ne postane vruće, oko 5 minuta. Pire od celera i jabuke već je gotov i spreman je za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo