Kulinarstvo / Pripremite pire od celera i jabuke i uživajte u harmoniji okusa

Image
Foto: Pixabay

Pire od celera i jabuke je savršen spoj slatkog i osvježavajućeg okusa. Otkrijte kako pripremiti ovaj jednostavan, ali izuzetno ukusan pire od celera i jabuke.

1.7.2023.
10:29
Pixabay
VOYO logo

Iako se pire od celera i jabuke čini kao loša kombinacija, ne dajte da vas to obeshrabri. Celer i jabuka čine izvrstan spoj okusa. Osim toga, celer sadrži puno kalija, vlakana i terpena. To su bioaktivne tvari koje podupiru rad bubrega i mjehura.

Sastojci za pire od celera i jabuke su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg korijena celera
  • 2 jabuke
  • 30 grama maslaca
  • 1 žličice soli
  • 120 ml vrhnja
  • 1/2 žličice bijelog papra
  • 1/2 žličice svježe naribanog muškatnog oraščića

Kada pripremate pire od celera i jabuke najprije korijen celera ogulite oštrim nožem, zatim ga narežite na kockice. Jabuke ogulite i izvadite im koštice, a zatim ih narežite na komade od 2 cm. Otopite maslac u loncu od 4 do 6 litara, na umjereno laganoj vatri, zatim dodajte korijen celera, jabuke i sol te promiješajte da se prekrije maslacem. Pokrijte poklopcem i kuhajte bez dodavanja tekućine, povremeno miješajući, dok korijen celera ne omekša, 50 minuta do 1 sat. Izvadite celer i jabuke te pasirajte smjesu u serijama u blenderu dok pire ne postane gladak, oko 2 minute po seriji. Vratite pire u lonac i umiješajte vrhnje, bijeli papar i muškatni oraščić. Zagrijte, pokriveno, na umjerenoj vatri, povremeno miješajući, dok ne postane vruće, oko 5 minuta. Pire od celera i jabuke već je gotov i spreman je za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo