Kako na jednostavan i brz način pripremiti ugoran? Ugor je vrlo ukusna riba, samo ju treba pripremiti na pravilan način.
Sastojci potrebi za pripremu ugora:
- 1 kg ugora
- maslinovo ulje
- glavica luka
- grančica ružmarina
- peršin
- začini prema želji
Priprema ugora:
Ugora očistite i narežite na malo deblje odreske.
U lonac stavite malo maslinovog ulja i na njemu pirjajte sitno sjeckani luk.
Luk posolite i pirjajte sve dok ne omekša. Nakon toga, na luk dodajete pripremljene odreske od ugora. Odreske začinite peršinom i ružmarinom pa to sve prelijte vinom. Nemojte pretjerati s vinom nego količinu tekućine koja će vam nedostajati da se prekrije riba nadomjestite vodom.
Kuhajte na umjereno jakoj vatri nekoliko minuta pa izvadite grančicu ružmarina iz lonca. Kuhajte oko 20 – 25 minuta.
Poslužite ugor uz prilog prema želji.