Štuka je bogata s nekoliko važnih hranjivih tvari, uključujući selen, vitamin D, vitamin B-12 i niacin. Ove hranjive tvari imaju mnogo različitih funkcija i sve su potrebne za održavanje zdravlja tijela. Kako izgleda priprema štuke?
Prije svega, za pripremu štuke, štuku treba očistiti tako da se napravi rez od stražnje peraje, točno do glave. Drugi korak u pripremi štuke je odstranjenje i odbacivanje utrobe. Nakon što ste štuku razrezali i otvorili vrijeme je da joj izvadite utrobu, koja bi trebala izaći u komadu.
Pripazite da ne razderete neke dijelove utrobe jer biste onda mogli zagaditi meso s tekućinama iz utrobe. Priprema štuke sada zahtjeva da dobro isperete meso od prljavština i napravite četiri dijagonalna reza na koži na najgornjoj strani štuke. Ovi rezovi služe za upijanje umaka koji ćete prirediti za pripremu štuke.
Jedan od najboljih načina pripreme štuke je pečenje u pećnici. Najprije marinirajte štuku u soli i ulju. Nakon toga stavite u lim za pečenje i pecite oko sat vremena na 180 stupnjeva Celzijusa. Štuku možete ispeći u pećnici u aluminijskoj foliji.
Priprema štuke ne razlikuje se puno od pripreme ostalih vrsta ribe.