Priprema škarpine /

Hrskava i ukusna škarpina - ručak za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Škarpina je riba blagog okusa koju možete jednostavno pripremiti. Kako se priprema škarpina na jednostavan način?

17.4.2022.
15:37
Pixabay
VOYO logo

Priprema škarpine nije zahtjevna, a najčešće se priprema na varivo ili pečena. Donosimo recept za pripremu škarpine u marinadi od češnjaka. Kako se priprema hrskava začinjena škarpina?

Sastojci potrebni za pripremu škarpine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • fileti škarpine
  • sol i papar
  • žličica ljute mljevene paprike
  • pola žličice češnjaka u prahu
  • pola čajne žličice luka u prahu
  • 6 dk brašna
  • 15 ml maslinovog ulja
  • malo maslaca

Priprema škarpine započinje zagrijavanjem maslinovog ulja. Stavite tavu na štednjak i ulijte maslinovo ulje. Uključite plamenik na srednje jako i zagrijte ulje. Dok se ulje zagrijava, stavite filete škarpine na tanjur i osušite ih papirnatim ručnikom. U maloj posudi pomiješajte mljevenu papriku, češnjak u prahu i luk u prahu te posolite i popaprite po ukusu.

Priprema škarpine na ovaj način funkcionira tako da filete premažete pripremljenom mješavinom začina. Smjesu začina pospite s obje strane fileta škarpine. Rukama nježno pritisnite začine u škarpinu kako bi se začini zalijepili. Zatim stavite brašno u plitku posudu i u nju položite filete. Preokrenite filete tako da budu lagano premazani brašnom sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema škarpine na ovaj način ne uključuje pečenje u pećnici, već samo prženje u tavi. Stavite filete škarpine u vruću tavu i pržite ih 4 minute. Nakon 4 minute preokrenite škarpinu i pržite ju još 4 minute kako bi fileti bili ravnomjerno isprženi. Za kraj, škarpinu premažite otopljenim maslacem i poslužite. Priprema škarpine je završena i škarpina je spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo