Priprema puretine nije komplicirana. Ključ ukusne i sočne puretine je pravilna priprema purice za pečenje. Ukoliko je vaša purica pravilno pripremljena, tada će pečenje purice biti izuzetno jednostavno.
Priprema purice za pečenje započinje odmrzavanjem purice. Puricu je potrebno odmrznuti u hladnjaku. Puretina se mora odmrzavati u hladnjaku 24 sata za svakih 2,5 kilograma. Ukoliko vaša purica ima 5 kilograma, tada se treba odmrzavati 48 sati u hladnjaku.
Odmrznutu puricu izvadite iz hladnjaka 1 sat prije pečenja da se ugrije na sobnu temperaturu. Zatim je potrebno puricu premazati maslacem od začinskog bilja. Maslac od začinskog bilja napravite tako da pomiješate maslac sobne temperature, mljeveni češnjak, sol, papar, jednu žlicu svježeg nasjeckanog ružmarina, jednu žlicu svježe nasjeckane majčine dušice i pola žlice svježe nasjeckane kadulje.
Nakon što ste premazali puricu začinskim biljem, potrebno je šupljinu puretine začinite solju i paprom. Napunite puricu limunom narezanom na četvrtine, lukom i jabukom te ostatkom začinskog bilja. Priprema purice za pečenje je gotova te je sada purica spremna za pečenje. Dobar tek!