Priprema janjetine za pečenje nije zahtjevna, ne oduzima puno posla, a ovaj komad mesa idealan je za sve obiteljske prigode. Isto tako, priprema janjetine za pečenje ključna je kako bi se ona dobro ispekla te kako ne bi iznutra ostala suha.
Da bi se na ispravan način napravila priprema janjetine za pečenje morate znati da se njezin jak okus neutralizira biljem. Stoga pola posla čini marinada. Priprema janjetine za pečenje započinje večer prije samog pečenja i to tako što ćete ju začiniti s dosta soli, zaliti maslinovim uljem te posipati peršinom, ružmarinom i bosiljkom.
Važno je samo da ružmarin ne koriste u prevelikoj dozi kako on ne bi nadjačao okus i miris janjetine. Možete dodati i komadiće češnjaka. Tako pripremljena janjetina treba stajati cijelu noć u hladnjaku da bi drugi dan njezino pečenje bilo ukusno, sočno, a istovremeno hrskavo.