Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Pravilna priprema bifteka za savršeno glavno jelo

Niste sigurni kako izgleda priprema bifteka? Srećom priprema bifteka nije toliko zahtjevna, iako biste možda pomislili drukčije zbog njegove otmjenosti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Koji je najbolji način kuhanja odreska? To je pitanje od milijun dolara. Od soljenja do odmora, svaki mesojed će imati mišljenje o tome što čini savršeni odrezak. Ali postoji li jedan jedini način da se ispeče odrezak koji je bolji od ostalih?

Začinite odrezak jedan sat prije pečenja maslinovim uljem, svježe mljevenim crnim paprom i soli. Ostavite na sobnoj temperaturi do kuhanja. Otvorite prozor ili uključite ventilator, kuhanje na ovaj način može proizvesti priličnu količinu dima.

Stavite tavu na jaku vatru i ostavite dok se ne zagrije. Dodajte žlicu maslaca i 2 žlice maslinovog ili kanolinog ulja u tavu i pazite da maslac počne posmeđivati.

Odrezak stavite u tavu i smanjite vatru na srednju, prvu stranu pecite 4-6 minuta. Lagano okrenite odrezak hvataljkama, zatim nagnite tavu i pečenu stranu premažite sokom iz tave. Pecite drugu stranu dok se ne dobije ravnomjerna korica s obje strane. Podignite biftek hvataljkama i brzo zapecite rubove. Priprema bifteka zbilja nije toliko zahtjevna.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike