Koji je najbolji način kuhanja odreska? To je pitanje od milijun dolara. Od soljenja do odmora, svaki mesojed će imati mišljenje o tome što čini savršeni odrezak. Ali postoji li jedan jedini način da se ispeče odrezak koji je bolji od ostalih?
Začinite odrezak jedan sat prije pečenja maslinovim uljem, svježe mljevenim crnim paprom i soli. Ostavite na sobnoj temperaturi do kuhanja. Otvorite prozor ili uključite ventilator, kuhanje na ovaj način može proizvesti priličnu količinu dima.
Stavite tavu na jaku vatru i ostavite dok se ne zagrije. Dodajte žlicu maslaca i 2 žlice maslinovog ili kanolinog ulja u tavu i pazite da maslac počne posmeđivati.
Odrezak stavite u tavu i smanjite vatru na srednju, prvu stranu pecite 4-6 minuta. Lagano okrenite odrezak hvataljkama, zatim nagnite tavu i pečenu stranu premažite sokom iz tave. Pecite drugu stranu dok se ne dobije ravnomjerna korica s obje strane. Podignite biftek hvataljkama i brzo zapecite rubove. Priprema bifteka zbilja nije toliko zahtjevna.