Pire od hrena kao prilog uz pohano meso
Dodatak grčkog jogurta i svježeg hrena ukusan je dodatak pire krumpiru. Kako napraviti pire od hrena kao prilog uz pohano meso?
Sastojci za pire od hrena kao prilog uz pohano meso:
1 kg krumpira, oguljen i narezan na kocke
1 žličica soli
6 žlica maslaca
2 žlice hrena, sitno naribanog
1 šalica mlijeka
1/2 šalice običnog rčkog jogurta
Priprema priloga uz pohano meso - pirea od hrena:
Skuhajte krumpir u slanoj vodi. Nakon 15-ak minuta kada je krumpir kuhan, ocijedite ga i vratite na vatru. Dodajte maslac, hren, mlijeko i jogurt.
Ručnom gnječilicom za krumpir zgnječite smjesu od krumpira dok ne postane glatka i bez grudica. Posolite po ukusu.
Pire od hrena je gotov, poslužite ga kao prilog uz pohano meso.
403 Forbidden