Dodatak grčkog jogurta i svježeg hrena ukusan je dodatak pire krumpiru. Kako napraviti pire od hrena kao prilog uz pohano meso?
Sastojci za pire od hrena kao prilog uz pohano meso:
- 1 kg krumpira, oguljen i narezan na kocke
- 1 žličica soli
- 6 žlica maslaca
- 2 žlice hrena, sitno naribanog
- 1 šalica mlijeka
- 1/2 šalice običnog rčkog jogurta
Priprema priloga uz pohano meso - pirea od hrena:
Skuhajte krumpir u slanoj vodi. Nakon 15-ak minuta kada je krumpir kuhan, ocijedite ga i vratite na vatru. Dodajte maslac, hren, mlijeko i jogurt.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ručnom gnječilicom za krumpir zgnječite smjesu od krumpira dok ne postane glatka i bez grudica. Posolite po ukusu.
Pire od hrena je gotov, poslužite ga kao prilog uz pohano meso.
Tekst se nastavlja ispod oglasa