Dodatak grčkog jogurta i svježeg hrena ukusan je dodatak pire krumpiru. Kako napraviti pire od hrena kao prilog uz pohano meso?
Sastojci za pire od hrena kao prilog uz pohano meso:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 kg krumpira, oguljen i narezan na kocke
- 1 žličica soli
- 6 žlica maslaca
- 2 žlice hrena, sitno naribanog
- 1 šalica mlijeka
- 1/2 šalice običnog rčkog jogurta
Priprema priloga uz pohano meso - pirea od hrena:
Skuhajte krumpir u slanoj vodi. Nakon 15-ak minuta kada je krumpir kuhan, ocijedite ga i vratite na vatru. Dodajte maslac, hren, mlijeko i jogurt.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ručnom gnječilicom za krumpir zgnječite smjesu od krumpira dok ne postane glatka i bez grudica. Posolite po ukusu.
Pire od hrena je gotov, poslužite ga kao prilog uz pohano meso.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa