Najteži dio izrade ovog priloga od mrkve je izvaditi svoj blender, ali nakon što aparat podignete na radnu ploču, ostalo je brzo i jednostavno. Kako se priprema prilog od mrkve?
Sastojci za pripremu prilog od mrkve:
- 500 g mrkve, oguljene
- 2 žličice senfa
- 1 žlica svježe iscijeđenog soka od jednog limuna
- 1 i pol žlica biljnog ulja
- 1 i pol žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1-2 žličice meda, po ukusu
- prstohvat soli
- ¼ žličice svježe mljevenog crnog papra, po ukusu
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 2 sitno narezana mladog luka
Kako pripremiti ovaj prilog od mrkve?
Mrkvu isjeckajte u blenderu i stavite na stranu. U zdjeli za salatu pomiješajte senf, limunov sok, med, biljno ulje, maslinovo ulje, sol i papar. Dodajte mrkvu, svježi peršin i mladi luk (ili ljutiku) i dobro promiješajte. Kušajte i po potrebi prilagodite začine. Pokrijte i stavite u hladnjak do posluživanja. Ako želite da mrkva malo više upije začine onda ju držite malo duže u hladnjaku.