Desert / Prhki keksi sa zobenim pahuljicama - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Domaći prhki keksi sa zobenim pahuljicama najbolji su kada su svježe pečeni. Kako napraviti domaće prhke kekse sa zobenim pahuljicama donosi recept.

25.5.2023.
10:56
Pixabay
VOYO logo

Zobene pahuljice možete iskoristiti i za izradu keksa. Donosimo osnovni recept za izradu prhkih keksa sa zobenim pahuljicama koji možete obogatiti sušenim voćem, orašastim plodovima ili komadićima čokolade. Priprema je vrlo jednostavana, a keksi su gotovo za manje od sat vremena.

Prhki keksi sa zobenim pahuljicama sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg zobenih pahuljica
  • 10 dkg maslaca
  • 20 dkg smeđeg šećera
  • 2 žlice brašna
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • jaje

Prhki keksi sa zobenim pahuljicama priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopite maslac i šećer. Kada se šećer i maslac otope dodajte brašno, vaniliju i sol. Sve zajedno izmiješajte i ostavite oko 10 minuta neka se ohladi.

Dodajte jaja i zobene pahuljice te napravite tijesto. Oblikujte kolačiće i stavite ih u lim za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite oko 10 minuta dok kolačići ne postanu zlatnosmeđe boje. Prhki keksi sa zobenim pahuljicama su gotovi, ohladite ih i poslužite. Uživajte u slasnim zalogajima prhkih keksa sa zobenim pahuljicama uz šalicu toplog mlijeka ili čaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo