Čokoladni desert /

Prhki čokoladni keksi odlično se slažu sa šalicom toplog čaja

Image
Foto: Pixabay

Ako tražite recept za ukusne čokoladne kekse koji će se topiti u ustima, isprobajte ovaj recept za prhke čokoladne kekse. Evo kako se pripremaju prhki čokoladni keksi.

1.3.2023.
14:46
Pixabay
VOYO logo

Ovi keksi su savršeni za posluživanje uz šalicu mlijeka ili kave, ali ih možete jesti i same. Sastojci su jednostavni i lako dostupni, a priprema je brza i jednostavna.

Prhki čokoladni keksi sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 g maslaca, sobne temperature
  • 50 g bijelog šećera
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • pola žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 100 g čokoladnih komadića

Prhki čokoladni keksi priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli pomiješajte maslac, bijeli šećer i smeđi šećer. Miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije u zdjelu i miksajte dok se sve ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i sol. Postupno dodajte suhe sastojke u zdjelu sa mokrim sastojcima. Dodajte čokoladne komadiće u smjesu i lagano promiješajte.

Oblikujte tijesto u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite da se ohladi u hladnjaku najmanje sat vremena. Uzmite malu količinu tijesta i oblikujte loptice i poslažite na lim za pečenje.

Pecite kekse u zagrijanoj pećnici oko 12 minuta. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite da se ohlade na limu za pečenje pa ih poslužite. Ovi prhki čokoladni keksi su savršeni za sve ljubitelje čokolade. Čokoladne kapljice u tijestu daju im bogat i intenzivan okus čokolade, dok ih struktura tijesta čini prhkim i lako se tope u ustima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo