Svijet pita / Prhka pita od maka - recept i priprema

Image

Jede vam se prhka pita od maka? Mi imamo recept zbog kojeg će vaša prhka pita od maka biti najbolja.

1.1.2023.
15:17
VOYO logo

Prhka pita od maka pravi je starinski recept koji su još davno pripremale naše bake i mama. Ako vam se jede pravi domaći kolač, prhka pita od maka izbor je koji ne smijete propustiti. Osim toga, nije komplicirana za pripremu. Prhka pita od maka sastoji se od tijesta i nadjeva, a od sastojaka vam treba:

Prhka pita od maka - tijesto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žutanjka
  • 50 g šećera
  • 350 grama brašna
  • margarin ili maslac
  • prašak za pecivo
  • 2 žlice octa

Prhka pita od maka - nadjev:

  • 300 grama maka
  • 200 grama šećera
  • 300 grama brašna
  • 30 dcl mlijeka
  • 1 dcl ulja
  • prašak za pecivo
  • 2 bjelanjka

Pripremite tijesto. Izmiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte margarin, žumanjke i ocat. Sve dobro izmiješajte rukom. Ostavite tijesto da se 30 minuta hladi na hladnom mjestu. Podijelite ga u dvije kugle. Jedno razvaljajte i stavite u pouljeni i pobrašnjeni lim. Pripremite nadjev. Zakuhjte mlijeko, a za to vrijeme izmiješajte suhe sastojke. Izmiksajte bjelanjke u snijeg. Prelijte mlijeko po suhim sastojcima i dodajte ulje, a zatim bjelanjke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prhka pita od maka izrađuje se na sljedeći način: tijesto – nadjev – naribani drugi dio tijesta.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva, otprilike 30 minuta. Kada se ohladi, prhka pita od maka odlično će se slagati sa šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo