Iako je cheescecake sama po sebi osvježavajuća torta, posebnu notu okusu daje daje preljev. Preljev od šumskog voća za cheescake priprema se brzo, nije potrebno puno sastojaka, a zbog njega ova torta dobiva kiselkasti, osvježavajući okus.
Kako biste napravili preljev od šumskog voća za cheesecake potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 500 g smrznutog šumskog voća
- 3 žlice šećera
- 2 žlice gustina
- 1 dcl vode
Priprema za preljev od šumskog voća za cheesecake:
Šumsko voće zajedno s vodom i šećerom stavite na laganu vatru i pričekajte da provri. Ostavite 5 minuta te dodajte gustin. Sve zajedno miješajte tako dugo dok se smjesa ne zgusne.
Dobiveni preljev od šumskog voća za cheesecake ostaviti nekoliko minuta da se ohladi te tada preliti preko kreme.
Možete odabrati hoćete li preliti preko cijele torte ili ćete ju prvo narezati na kriške te preljev dodati pokraj.