Predjelo od ribe odličan je izbor za sve prigode. Pripremite prilog od lososa s punjenjem od krem sira. Kako pripremiti predjelo od ribe?
Sastojci za predjelo od ribe:
- 2 srednje nasjeckane rajčice
- ½ crvenog luka sitno nasjeckanog
- ½ žličice soli
- ½ žličice mljevenog crnog papra
- 25 dkg krem sira, omekšanog
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žlica kapara sitno mljevenih
- 1 žličica paste od kopra ili nasjeckanog svježeg kopra
- baguette
- maslinovo ulje
- 30 dkg hladno dimljenog lososa, tanko narezanog
Postupak pripreme predjela od ribe:
U posudi pomiješajte nasjeckane rajčice, nasjeckani crveni luk, sol i papar. Ostavite da odstoji barem 15 minuta da se marinira. Nakon toga u zasebnoj posudi pomiješajte krem sir, limunov sok, kapare i pastu od kopra i miksajte dok se dobro ne sjedine.
Za pripremu tosta, baguette narežite na tanke ploške i pokapajte maslinovim uljem. Zagrijte veliku tavu i tostirajte kriške kruha sa svake strane dok ne budu lijepe i pržene, oko 2 minute sa svake strane.
Za sastavljanje tostove premažite nadjevom od krem sira, a zatim prelijte slatkim od rajčice i dimljenim lososom.