Desert /

Recept kako se rade najbolje prave kremšnite

Image
Foto: Pixabay

Postoji puno različitih recepata za kremšnite, ali ovo je recept za prave kremšnite. Slijedite ovaj recept za prave kremšnite i nećete se razočarati.

3.8.2023.
11:13
Pixabay
VOYO logo

Ova vrsta slastice s kremom popularna je u hrvatskoj kuhinji i u mnogim drugim europskim zemljama. Unutar Hrvatske postoji mnogo regionalnih varijacija recepata. Međutim, dvije stvari ostaju iste. Svi uključuju podlogu od lisnatog tijesta s kremom iznutra. Ovdje pronađite recept za prave kremšnite.

Sastojci za prave kremšnite:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • listovi lisnatog tijesta od 500 grama
  • 485 ml svježeg mlijeka
  • 50 grama brašna
  • 2 jaja + 2 žumanjka
  • 100 grama bijelog šećera
  • 30 grama vanilin šećera
  • 10 ml ruma
  • 395 ml vrhnja za šlag
  • šećer za glazuru

Za početak pripreme ovog recepta za prave kremšnite zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Lisnato tijesto stavite na tepsiju obloženu papirom za pečenje i nekoliko puta izbockajte vilicom i pecite 10 minuta. Mikserom izmiksajte jaja, žumanjke, brašno, 250 ml mlijeka, 70 gr šećera i 15 gr vanilin šećera i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lonac ulijte 235 ml mlijeka, 15 gr vanilin šećera i rum te zagrijte do vrenja. Dodajte gornju smjesu, promiješajte i kuhajte na srednjoj vatri oko 15 minuta uz stalno miješanje dok smjesa ne bude gusta kao puding. Prvu šnitu lisnatog tijesta stavite u posudu za posluživanje i ulijte vruću smjesu. Stavite u hladnjak na 15 minuta.

U vrhnje dodajte 30 grama šećera i umutite dok ne postane svijetlo i pjenasto. Posudu izvadite iz hladnjaka i na kremu rasporedite šlag u tankom sloju. Na to stavite drugo pečeno lisnato tijesto i po ukusu pospite šećerom u prahu. Kremšnite narežite na ploške željene veličine. Upravo ste pripremili recept za prave kremšnite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo