Deserti / Praktični savjeti za pravilno kuhanje kreme za kolače

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti sočne i kremaste kolače, ali ne znate pripremiti kremu za kolače? Donosimo praktične savjete za pravilno kuhanje kreme za kolače

15.2.2023.
13:18
Pixabay
VOYO logo

Krema za kolače je slastica koja se koristi za punjenje i ukrašavanje kolača, torti i drugih slatkih jela. Najčešće se radi od mlijeka, šećera, žumanjaka i aromatičnih sastojaka poput vanilije, limuna i čokolade. Kuhanje kreme za kolače je prilično jednostavan proces, no zahtijeva pažnju i strpljenje.

Sastojci potrebni da biste skuhali kremu za kolače su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Mlijeko
  • Šećer
  • Žumanjci
  • Kukuruzni škrob
  • Maslac
  • Aromatični sastojci, po želji

Postupak kuhanja krema za kolače počinje zagrijavanjem mlijeka u loncu do vrenja. U drugoj posudi pomiješajte šećer, žumanjke i kukuruzni škrob dok ne dobijete glatku smjesu. Kada se mlijeko zagrije, dodajte smjesu šećera, žumanjaka i kukuruznog škroba u mlijeko i neprestano miješajte dok se krema ne zgusne. Bitno je da se krema ne prekuha jer će u protivnom postati previše gusta i može se razdvajati.

Nakon što se krema zgusne, maknite ju sa štednjaka i dodajte maslac te aromatične sastojke po želji. Dobro promiješajte da se maslac i arome dobro sjedine s kremom. Kremu prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi prije upotrebe. Krema za kolače već je gotova i može se koristiti kao punjenje za kolače, kao preljev preko voća ili kao osnova za kremaste slastice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo