Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Riblja jela /

Praktični savjeti kako se pravilno frigaju srdele

Postoje različiti recepti za pripremu jela sa srdelama. Jedan od popularnijih je friganje. Kako se frigaju srdele?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Srdele se mogu pripremiti na različite načine, a jedan od češćih načina je friganje. Za pripremu friganih srdela potrebno je samo 20 minuta i imate gotovo glavno jelo. Prije friganja možete očistiti srdele i tek tada krenuti s pripremom.

Sastojci za pripremu friganih srdela:

12 svježih fileta srdele

3 žlice maslinovog ulja

2 žlice soka od limuna

1/2 žličice soli

2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana

1/2 crvene paprike, sitno sjeckane

1/2 žlice svježeg peršina, grubo nasjeckanog

Počnite tako što ćete uzeti 1 žlicu maslinovog ulja i 1 žlicu limunova soka i pomiješati ih. Zatim ovom smjesom premažite svaki file srdele i pospite ih soli.

Zatim stavite veliki lonac na umjerenu vatru i dodajte 1 žlicu maslinovog ulja u tavu. Kad je vruće, dodajte češnjak i čili te pržite 2 minute.

Filete srdele s kožom prema dolje stavite u posudu i ostavite da se kuha oko 3 minute, dok svježa ne pobijeli i postane manje prozirna.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike