Kuharica / Praktični savjeti kako pripremiti pile za pečenje

Image
Foto: Pixabay

Kako bi pile bilo sočno i mekano potrebno ga je pravilno pripremiti prije pečenja. Saznajte kako pripremiti pile prije pečenja.

15.5.2023.
11:56
Pixabay
VOYO logo

Pečeno pile odličan je izbor za glavno jelo za nedjeljni ručak. Pečenje pileta u pećnici najjednostavniji je način pripreme piletine. Međutim, kako bi pile bilo sočno i mekano važno ga je dobro marinirati prije pečenja. Donosimo recept za marinadu sa senfom, limunom i maslinovim uljem. Ovaj recept možete prilagoditi svom ukus i dodati ili oduzeti začine prema želji.

Marinada za pile za pečenje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 50 ml limunovog soka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žlica senfa
  • 1 žličica slatkog papra
  • 1 žličica suhog timijana

Kako pripremiti pile za pečenje:

Izmiješajte sve sastojke da se dobro prožmu. Dobro utrljajte marinadu u pile. Tako marinirano pile stavite u lim za pečenje i ostavite u marinadi barem 2 sata prije pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se pile dobro mariniralo. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pecite pile oko 90 minuta. Vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta. Povremeno zalijte pile sa sokom od pečenja kako bi zadržalo svoju sočnost.

Kada je pile pečeno, izvadite ga iz pećnice. Ostavite 15-ak minuta na sobnoj temperaturi prije rezanja. Pečeno pile poslužite uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo