Pečeno pile odličan je izbor za glavno jelo za nedjeljni ručak. Pečenje pileta u pećnici najjednostavniji je način pripreme piletine. Međutim, kako bi pile bilo sočno i mekano važno ga je dobro marinirati prije pečenja. Donosimo recept za marinadu sa senfom, limunom i maslinovim uljem. Ovaj recept možete prilagoditi svom ukus i dodati ili oduzeti začine prema želji.
Marinada za pile za pečenje:
- 100 ml maslinovog ulja
- 50 ml limunovog soka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 1 žlica senfa
- 1 žličica slatkog papra
- 1 žličica suhog timijana
Kako pripremiti pile za pečenje:
Izmiješajte sve sastojke da se dobro prožmu. Dobro utrljajte marinadu u pile. Tako marinirano pile stavite u lim za pečenje i ostavite u marinadi barem 2 sata prije pečenja.
Kada se pile dobro mariniralo. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pecite pile oko 90 minuta. Vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta. Povremeno zalijte pile sa sokom od pečenja kako bi zadržalo svoju sočnost.
Kada je pile pečeno, izvadite ga iz pećnice. Ostavite 15-ak minuta na sobnoj temperaturi prije rezanja. Pečeno pile poslužite uz prilog prema želji.