Poznati meksički specijalitet samo za vas!
Chilli con carne
SASTOJCI:
60 dkg mljevene puretine
20 dkg kukuruza u konzervi
1 crvena paprika
2 luka
1 zelena paprika
svježi korijander
80 g maslaca od kikirikija
1 limun
žlica mljevene paprike
20 dkg pelata
češnjak
chilli
tabasco
20 dkg crvenog graha iz konzerve
1 dcl kiselog vrhnja
PRIPREMA:
U zagrijani lonac stavite ulje i dodajte luk, lagano pirjajte i dodajte kikiriki maslac, crvenu i zelenu papriku, kukuruz, promiješajte i na pirjano povrće stavite meso.
Kad se meso prepržilo, dodajte žlicu i pol slatke crvene paprike, pire rajčice, malo sušenog chillija i crveni grah. Dolijte vode da prekrije sadržaj lonca i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 30 minuta.
Kad je jelo gotovo, dodajte malo soka od limuna, sjeckanog svježeg korijandera i malo tabasca.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu .
403 Forbidden