CHILLI CON CARNE /

Poznati meksički specijalitet samo za vas!

Tomislav Gretić pripremio nam je poznati meksički obrok. 'Iz chilli con carnea Meksikanci izvedu puno drugih jela. Poslužuje se uz nekoliko tortilla', otkriva nam 'Kuhar i pol'.

2.5.2012.
18:00
VOYO logo

Chilli con carne

SASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. 60 dkg mljevene puretine
  2. 20 dkg kukuruza u konzervi
  3. 1 crvena paprika
  4. 2 luka
  5. 1 zelena paprika
  6. svježi korijander
  7. 80 g maslaca od kikirikija
  8. 1 limun
  9. žlica mljevene paprike
  10. 20 dkg pelata
  11. češnjak
  12. chilli
  13. tabasco
  14. 20 dkg crvenog graha iz konzerve
  15. 1 dcl kiselog vrhnja
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

U zagrijani lonac stavite ulje i dodajte luk, lagano pirjajte i dodajte kikiriki maslac, crvenu i zelenu papriku, kukuruz, promiješajte i na pirjano povrće stavite meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se meso prepržilo, dodajte žlicu i pol slatke crvene paprike, pire rajčice, malo sušenog chillija i crveni grah. Dolijte vode da prekrije sadržaj lonca i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 30 minuta.

Kad je jelo gotovo, dodajte malo soka od limuna, sjeckanog svježeg korijandera i malo tabasca.

Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo