Chilli con carne
SASTOJCI:
- 60 dkg mljevene puretine
- 20 dkg kukuruza u konzervi
- 1 crvena paprika
- 2 luka
- 1 zelena paprika
- svježi korijander
- 80 g maslaca od kikirikija
- 1 limun
- žlica mljevene paprike
- 20 dkg pelata
- češnjak
- chilli
- tabasco
- 20 dkg crvenog graha iz konzerve
- 1 dcl kiselog vrhnja
PRIPREMA:
U zagrijani lonac stavite ulje i dodajte luk, lagano pirjajte i dodajte kikiriki maslac, crvenu i zelenu papriku, kukuruz, promiješajte i na pirjano povrće stavite meso.
Kad se meso prepržilo, dodajte žlicu i pol slatke crvene paprike, pire rajčice, malo sušenog chillija i crveni grah. Dolijte vode da prekrije sadržaj lonca i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 30 minuta.
Kad je jelo gotovo, dodajte malo soka od limuna, sjeckanog svježeg korijandera i malo tabasca.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.