Kuharica /

Povrtni temeljac od ostataka uvijek dobro dođe

Image
Foto: Pixabay

Povrtni temeljac od ostataka povrća možete iskoristiti na različite načine. Koje sve ostatke povrća možete iskoristiti za povrtni temeljac?

22.7.2022.
10:40
Pixabay
VOYO logo

Iako možete upotrijebiti puno ostataka povrća, ne možete koristiti baš sve jer će vam neko povrće – osobito ono od križarica poput brokule i cvjetače – učiniti gorkim povrtni temeljac ili na neki drugi način neukusnim.

Pogledajte popis najčešće korištenog povrća koje je savršeno za povrtni temeljac od ostataka povrća. Jedina stvar koju treba imati na umu je da sve vaše povrće i ostaci ne bi trebali biti truli i imati prljavštine, tako da, iako svakako možete uključiti ljuske luka, odbacite ljuske luka s prljavštinom na njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaci povrća za povrtni temeljac koje možete iskoristiti su:

Luk bilo koje vrste: uključujući ljuske i vrh korijena, također i mladi luk i češnjak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrkva: koža, korijen, vrhovi

Celer i repa: sve

Rajčice: kožica, sjemenke, meso, pulpa, vrhovi

Gljive: sve, ali posebno stabljike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nježnije začinsko bilje poput peršina i timijana: stabljike i sve što je na rubu lošeg stanja.

Umjereno, drveno bilje poput ružmarina ili kadulje: stabljike i stvari koje su na rubu kvarenja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đumbir: oguliti i koristiti

Poriluk: vrh korijena i zeleni vrhovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo