Ispecite povrće na roštilju i uživajte u okusima i bojama. Kako ispeći povrće na roštilju? Koje povrće se može peći na roštilju? Na roštilju možte peći gotovo svo povrće, primjerice, tikvice, poriluk, krumpir, mladi luk, luk, papriku, šampinjone... prema vlastitom izboru izaberite povrće koje želite ispeći.
Najprije očistite povrće koje ćete peći na roštilju i operite. Nakon toga nasjeckajte povrće, ali ne jako male i sitne komadiće, primjerice, papriku narežite na trake, luk na kolutove, poriluk samo preprežite na pola, tikvice na trake ili kolutove... Ovisno o tome kako volite sjeckati povrće, ali vodite računa o tome da ne budu premali komadi jer ćete s njima imati puno više posla, a i izgubit će se okus.
Nakon toaga premažite povrće s uljem i stavite na roštilj. Povrće se ne treba peći dugo, nekoliko minuta je dovoljno i vaš prilog uz meso je gotov.
Povrće na roštilju možete peći i tako da napravite ražnjiće od povrća, tada povrće narežite na komadiće koje ćete moći navesti na štapić. Ražnjići od povrća bit će ukusno, a također imat će i dekorativnu funkciju što će dati šarene boje povrća.