Kuharica /

Povrće iz woka na kineski način

Image

Povrće iz woka na kineski način jedan je od recepata kako možete pripremiti povrće u woku.

18.8.2021.
17:02
VOYO logo

Kako pripremiti povrće iz woka na kineski način? Priprema ovog jela je jednostavna i brza, a rezulatat je ukusno i zdravo jelo puno povrća.

Povrće iz woka na kineski način sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/3 šalice soja sosa
  • 3 žlice vode
  • 2 žlice kineskog rižinog ulja
  • žličica prženog sezamovog ulja
  • 2 žličice šećera
  • žlica kukuruznog škorba
  • 1/4 žličice mljevene crvene paprike
  • 1/4 žličice senfa
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 1 kg brokule
  • crvena paprika
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 luka
  • žlica naribanog svježeg đumbira
  • 20 dkg shiitake gljiva

Povrće iz woka na kineski način priprema:

U posudi umiješajte soja umak, codu, rižino ulje, sezamovo ulje, šećer, kukuruzni škrob, mljevenu crvenu papriku i senf. Izmiješajte i stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokuhajte malo vode, dodajte brokulu i kuhajte oko tri minute. Kada brokula omekša, procijedite je i stavite pod hladnu vodu. Ostavite je sa strane neka se ocijedi.

U wok stavite 2 žlice biljnog ulja i zagrijete na jakoj vatri. Dodajte gljice shiitake i crvenu papriku. Sve kuhajte uz miješanje oko 5 mintua. Dodajte češnjak, mladi luk i đumbir te kuhajte uz miješanje oko pola minute.

Vratite brokulu u tavu i kuhajte dok se ne zagrije oko minute. Dodajte umak i miješajte dok se umak ne zgusne.

Povrće iz woka na kineski način je gotovo, možete ga poslužiti dok je još toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo