Kuharica / Posne punjene slane palačinke - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Posne punjene slane palačinke su savršen izbor za vegansku ili posnu prehranu, a mogu se pripremiti s različitim nadjevima. Ako konzumirate vegansku prehranu, onda je ovaj recept savršen za vas.

15.3.2023.
11:50
Pixabay
VOYO logo

U ovom receptu, predstavit ćemo varijantu posnih punjenih slanih palačinki s nadjevom od povrća i sojinog sira.

Za pripremu ove posne verzije palačinki, potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g brašna
  • 400 ml vode
  • pola žličice soli
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 300 g svježeg povrća po izboru (npr. špinat, paprika, tikvice)
  • 200 g posnog sira od soje
  • 1 žličica suhog biljnog začina

Kako se pripremaju posne punjene slane palačinke?

Za početak pripreme posnih punjenih slanih palačinki, pripremit ćemo smjesu za palačinke. Pomiješajte brašno, vodu, sol i maslinovo ulje u posudi za miješanje dok smjesa ne postane glatka. Ostavite smjesu da odstoji najmanje 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok smjesa odmara, pripremite nadjev. Nasjeckajte povrće na sitne komadiće i kratko popržite na tavi. Zatim dodajte posni sir od soje i biljni začin te miješajte dok se sastojci ne sjedine i sir ne omekša.

Uz pomoć tave za palačinke, pecite palačinke na srednje jakoj vatri. Ulijte malu količinu smjese u tavu i razmažite je po cijeloj površini. Pecite palačinku s jedne strane dok ne postane zlatno smeđa, a zatim je okrenite i pecite s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su palačinke gotove, stavite na svaku malo nadjeva od povrća i sira te ih preklopite. Servirajte ih tople ili hladne. Ovaj recept za posne punjene slane palačinke je brz i jednostavan za pripremu, a uz to i vrlo zdrav. Uživajte u ovom ukusnom obroku kao doručak, ručak ili večeru, te prilagodite nadjev prema svojim preferencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo