Kuharica / Posne palačinke slane sa tunjevinom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Posne palačinke s tunjevinom su brz i jednostavan obrok koji je idealan za sve one koji žele jesti zdravo, a istovremeno žele nešto ukusno. Saznajte kako se pripremaju posne palačinke slane sa tunjevinom.

14.3.2023.
20:48
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept je idealan za sve koji se pridržavaju posebne prehrane i ne konzumiraju meso ili mliječne proizvode. Ukoliko volite tunjevinu, onda su ove palačinke savršene za vas.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žlica ulja
  • 300 ml vode
  • 1 limenka tune u komadićima
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 paprika
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol i papar po želji

Priprema:

Za početak pripreme posnih slanih palačinki s tunjevinom pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo u zdjeli. Dodajte suncokretovo ulje i vodu i dobro izmiješajte. Zagrijte tavu na srednjoj vatri. Ulijte malo tijesta na tavu i raširite ga ravnomjerno. Pecite palačinku na jednoj strani dok ne bude zlatno smeđa. Okrenite je i pecite drugu stranu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu pripremljenu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luk i češnjak nasjeckajte na sitno i stavite u tavu na kojoj ste pekli palačinke. Dodajte narezanu papriku i maslinovo ulje i sve dobro promiješajte. Dodajte tunu i dobro izmiješajte. Začinite solju i paprom po želji. Na svaku palačinku stavite malo nadjeva od tune i povrća te ih zarolajte.

Posne slane palačinke s tunjevinom su gotove! Uživajte u ovoj ukusnoj i zdravoj verziji klasične slane palačinke. Ovaj obrok može poslužiti kao doručak, ručak ili večera, a priprema je izrazito brza i jednostavna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo