Kuharica /

Poriluk varivo bez zaprške izvrsno za hladne zimske dane

Želite napraviti poriluk varivo, ali bez zaprške. Kako napraviti poriluk varivo bez zaprške?

25.12.2021.
11:31
VOYO logo

Juhe i variva su jela koja su uvijek više nego dobrodošla. Postoje različite varijante i recepti za pripremu variva. Donosimo vam recept za pripremu o poriluk variva bez zaprške.

Poriluk varivo bez zaprške je lagano, kremasto i zdravo varivo. Kako pripremiti poriluk varivo bez zaprške?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu poriluk variva bez zaprške potrebne su vam:

  • pola šalice pekana
  • kajenski papar
  • sjemenke komorača
  • mljeveni kardamom
  • sol
  • papar
  • maslac
  • 3 poriluka
  • 2 krumpira
  • pileći temeljac
  • sitno nasjeckana kadulja.

Priprema poriluk variva bez zaprške:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije zagrijte pećnicu na 170°C. Dok se pećnica zagrijava, u srednjoj posudi pomiješajte pekane, kajenski papar, sjemenke komorača, kardamom, prstohvat soli i prstohvat papra da se sjedini. Ravnomjerno rasporedite smjesu od pekana na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite dok se ne ispeče i zamiriše, oko 5 minuta. Ostavite da se ohladi.

Sljedeći korak kada radite ovo poriluk varivo bez zaprške je da rastopite maslac na tavi. Dodajte poriluk i kuhajte dok ne omekša. Dodajte krumpir i pileći temeljac, kuhajte dok krumpir ne omekša, 10 do 12 minuta.

Za kraj, grubo nasjeckajte pola šalice prženih pekana. Smjesu poriluka maknite s vatre i umiješajte nasjeckane pekane i kadulju. Prije posluživanja začinite soli i paprom.

Ovo poriluk varivo bez zaprške gotovo je vrlo brzo, a rezultat je zdrav i ukusan obrok za cijelu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo