Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Ideje kako pripremiti poriluk kao prilog

Jeste li znali da možete pripremiti poriluk kao prilog koji izvrsno ide uz glavna jela od mesa? Ovaj recept za poriluk kao prilog morate isprobati.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj recept za pirjani poriluk kao prilog je ukusna alternativa uobičajenom poriluku. Poriluk je, kao i luk, tanak i blagog je okusa koji dodaje veliku dubinu procesu pirjanja. Međutim, jednostavno prženje nasjeckanog poriluka u tavi na maslacu s jednostavnim začinima pretvara poriluk u savršeni prilog.

Sastojci potrebni da se pripremi poriluk kao prilog su:

4 srednja poriluka

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica maslaca

1 žlica nasjeckanog lista timijana

1 režanj češnjaka

Sol i svježe mljeveni crni papar

Da biste pripremili poriluk kao prilog, najprije je potrebno odrezati i baciti korijen poriluka i tamnozeleno lišće poriluka. Preostali svijetlozeleni i bijeli dio operite i narežite na ploške debljine do jednog centimetra.

Zatim u velikoj tavi zagrijte ulje i maslac na srednje jakoj vatri.Dodajte poriluk i pirjajte ga, povremeno miješajući, 8 minuta ili dok poriluk ne počne rumeniti. Umiješajte timijan, češnjak, sol i papar i kuhajte još 2 minute ili dok poriluk ne omekša. Prženi poriluk već je gotov. Poslužite poriluk kao prilog mesu. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike