Kuharica /

Popečci od povrća i zobenih pahuljica - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Popečci od povrća i zobenih pahuljica savršen su prilog. Pratite recept i saznajte kako se rade popečci od povrća i zobenih pahuljica.

1.7.2023.
15:10
Pixabay
VOYO logo

Povrće i zobene pahuljice savršeni su prilog koji se može pripremiti u obliku popečaka. Recept kako se rade popečci od povrća i zobenih pahuljica je vrlo jednostavan i brz, a rezultat je savršeni prilog. Ovaj prilog je odličan uz riblje, ali i mesno glavno jelo. Međutim, popečci se mogu poslužiti i uz nadjev te salatu prema želji kao samostalno jelo.

Popečci od povrća i zobenih pahuljica sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 poriluk
  • 1 ribana mrkva
  • 1 naribana tikvica
  • 15 dkg kuhanog krumpira
  • 1 1/2 šalice zobenih pahuljica
  • žličica soli
  • žličica maslinovog ulja
  • žličica češnjaka u prahu
  • žličica začinskog bilja po izboru

Kako se pripremaju popečci od povrća i zobenih pahuljica:

Kuhani krumpir izgnječite vilicom i dodajte mrkvu i tikvicu. Narežite poriluk kratko ga pržite na ulju dok ne porumeni. U smjesu s krumpirom dodajte sve sastojke. Napravite ujednačenu smjesu od koje možete raditi popečke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite popečke od povrća i zobenih pahuljica na ulju i poslužite uz nadjev prema želji kao prilog uz glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo