Kuharica /

Popečci od povrća i zobenih pahuljica - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Popečci od povrća i zobenih pahuljica savršen su prilog. Pratite recept i saznajte kako se rade popečci od povrća i zobenih pahuljica.

1.7.2023.
15:10
Pixabay
VOYO logo

Povrće i zobene pahuljice savršeni su prilog koji se može pripremiti u obliku popečaka. Recept kako se rade popečci od povrća i zobenih pahuljica je vrlo jednostavan i brz, a rezultat je savršeni prilog. Ovaj prilog je odličan uz riblje, ali i mesno glavno jelo. Međutim, popečci se mogu poslužiti i uz nadjev te salatu prema želji kao samostalno jelo.

Popečci od povrća i zobenih pahuljica sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 poriluk
  • 1 ribana mrkva
  • 1 naribana tikvica
  • 15 dkg kuhanog krumpira
  • 1 1/2 šalice zobenih pahuljica
  • žličica soli
  • žličica maslinovog ulja
  • žličica češnjaka u prahu
  • žličica začinskog bilja po izboru

Kako se pripremaju popečci od povrća i zobenih pahuljica:

Kuhani krumpir izgnječite vilicom i dodajte mrkvu i tikvicu. Narežite poriluk kratko ga pržite na ulju dok ne porumeni. U smjesu s krumpirom dodajte sve sastojke. Napravite ujednačenu smjesu od koje možete raditi popečke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite popečke od povrća i zobenih pahuljica na ulju i poslužite uz nadjev prema želji kao prilog uz glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo