Povrće i zobene pahuljice savršeni su prilog koji se može pripremiti u obliku popečaka. Recept kako se rade popečci od povrća i zobenih pahuljica je vrlo jednostavan i brz, a rezultat je savršeni prilog. Ovaj prilog je odličan uz riblje, ali i mesno glavno jelo. Međutim, popečci se mogu poslužiti i uz nadjev te salatu prema želji kao samostalno jelo.
Popečci od povrća i zobenih pahuljica sastojci:
- 1 poriluk
- 1 ribana mrkva
- 1 naribana tikvica
- 15 dkg kuhanog krumpira
- 1 1/2 šalice zobenih pahuljica
- žličica soli
- žličica maslinovog ulja
- žličica češnjaka u prahu
- žličica začinskog bilja po izboru
Kako se pripremaju popečci od povrća i zobenih pahuljica:
Kuhani krumpir izgnječite vilicom i dodajte mrkvu i tikvicu. Narežite poriluk kratko ga pržite na ulju dok ne porumeni. U smjesu s krumpirom dodajte sve sastojke. Napravite ujednačenu smjesu od koje možete raditi popečke.
Pecite popečke od povrća i zobenih pahuljica na ulju i poslužite uz nadjev prema želji kao prilog uz glavno jelo.