Popečci od pire krumpira savršeno su jelo za iskoristiti preostali pire krumpir i stvoriti novo, ukusno jelo.
Sastojci:
- 2 šalice preostalog pire krumpira
- 1 jaje
- 1/2 šalice krušnih mrvica
- 1/4 šalice ribanog sira po izboru
- Sol, papar i suhi začini
- Maslinovo ulje za prženje
Kod pripreme popečaka od pire krumpira, prvo u zdjeli pomiješajte preostali pire krumpir, jaje, krušne mrvice i naribani sir. Po želji dodajte sol, papar i suhe začine za dodatni okus.
U sljedećem koraku, važno je rukama oblikovati smjesu u male popečke, pritisnuvši ih da budu kompaktni.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Stavite popečke u tavu i pržite ih dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi s obje strane.
U završnom koraku ocijedite popečke na papirnatom ubrusu kako biste uklonili višak ulja. Poslužite popečke od pire krumpira toplo uz omiljeni umak ili kao prilog uz razna jela.
Bilo kao samostalno jelo ili prilog, ovi popečci pružaju savršen spoj hrskave teksture i bogatog okusa.