Pohano mljeveno meso može biti glavni dio vašeg idućeg ručka. Ovdje saznajte kako pripremiti pohano mljeveno meso. Dodajte ovom jelu prilog po izboru.
Sastojci za pohano mljeveno meso:
- glavica luka sitno nasjeckana
- žlica ulja
- 25 dkg goveđeg mljevenog mesa
- 25 dkg svinjskog mljevenog mesa/mljevene svinjetine
- 3 žlice krušnih mrvica namočenih u 2 žlice mlijeka
- jaje
- žličica paradajz sosa/kečapa
- ½ žličice soli
- prstohvat papra
- prstohvat muškatnog oraščića
Pohano mljeveno meso - prženje:
- žlica brašna
- umućeno jaje
- šalica krušnih mrvica
- ulje za duboko prženje
Kako se priprema pohano mljeveno meso?
Dodajte 1 žlicu ulja u tavu i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok ne postane proziran, a rubovi komadića luka ne počnu smeđiti. Stavite sa strane da se ohladi. Dodajte sve sastojke za pohano mljeveno meso uključujući pirjani luk u zdjelu i dobro miješajte dok ne postane ljepljivo. Podijelite mljevenu smjesu na 8 jednakih dijelova. Nauljite ruke, uzimajte dio po dio i pravite kuglicu. Nekoliko puta bacite kuglicu mljevenog mesa iz jedne u drugu ruku kako biste uklonili zrak iz pljeskavice. Oblikujte meso u pljeskavice.
Rasporedite svaki sastojak za pohanje na pojedinačne tanjure/zdjele - pljeskavice, brašno, razmućeno jaje i krušne mrvice. Uzmite pljeskavicu i pospite je brašnom, zatim umočite u jaje, a zatim u krušne mrvice. Ponovite za ostale pljeskavice. Zagrijte ulje u dubokoj tavi ili plitkom loncu na srednje niskoj temperaturi do 160°C. Pažljivo dodajte pljeskavice u ulje u 2-3 dijela. Pržite oko 3-4 minute dok donja polovica ne porumeni. Okrenite i pržite još 3-4 minute. Prebacite pohano mljeveno meso na tanjur obložen papirnatim ručnicima da upiju višak ulja.