Recept /

Pohanje teletine savršeni način pripreme teletine

Image
Foto: Pixabay

Teletina je vrhunsko meso, a pohanjem dobiva dodatnu notu neodoljivosti. Kako pohati teletinu?

4.2.2022.
16:39
Pixabay
VOYO logo

Pohanje teletine jedan je od načina kako možete pripremiti teletinu. Pripremite pohanu teletinu i poslužite je uz prilog prema izboru. Kako izgleda pohanje teletine?

Sastojci za pohanje teletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 8 kriški bijelog kruha
  • brašno
  • 2 velika jaja
  • 2 žlice punomasnog mlijeka
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • 2 teleća kotleta
  • 50 g maslaca
  • 2 kriške limuna

Postupak pohanja teletine:

U bledneru usitnite kruh kako biste dobili sitne mrvice. Nakon toga prebacite krušne mrvice u plitku zdjelu ili tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U plitku zdjelu ili tanjur još dodajte i brašno. Razbijte jaja i umutite ih s mlijekom, začinite solju i paprom po vašem ukusu.

Kod pohanja teletine, najprije kotlete uvaljajte u brašno, zatim ih umočite u jaja, a na kraju meso ravnomjerno premažite krušnim mrvicama. Stavite na komad voštanog papira ili na lim za pečenje. Ponovite isto sa svim kotletima.

Zagrijte 30 grama maslaca u neljepljivoj tavi na srednje jakoj vatri. Dok se maslac još pjeni dodajte pohane teleće kotlete i pohajte ih, okrećući tavu u uskom krugu dok ne porumene, otprilike minutu sa svake strane. Dobivenu pohanu teletinu možete poslužiti s kriškama limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo