Pohanje teletine jedan je od načina kako možete pripremiti teletinu. Pripremite pohanu teletinu i poslužite je uz prilog prema izboru. Kako izgleda pohanje teletine?
Sastojci za pohanje teletine:
- 8 kriški bijelog kruha
- brašno
- 2 velika jaja
- 2 žlice punomasnog mlijeka
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 2 teleća kotleta
- 50 g maslaca
- 2 kriške limuna
Postupak pohanja teletine:
U bledneru usitnite kruh kako biste dobili sitne mrvice. Nakon toga prebacite krušne mrvice u plitku zdjelu ili tanjur.
U plitku zdjelu ili tanjur još dodajte i brašno. Razbijte jaja i umutite ih s mlijekom, začinite solju i paprom po vašem ukusu.
Kod pohanja teletine, najprije kotlete uvaljajte u brašno, zatim ih umočite u jaja, a na kraju meso ravnomjerno premažite krušnim mrvicama. Stavite na komad voštanog papira ili na lim za pečenje. Ponovite isto sa svim kotletima.
Zagrijte 30 grama maslaca u neljepljivoj tavi na srednje jakoj vatri. Dok se maslac još pjeni dodajte pohane teleće kotlete i pohajte ih, okrećući tavu u uskom krugu dok ne porumene, otprilike minutu sa svake strane. Dobivenu pohanu teletinu možete poslužiti s kriškama limuna.