Ako još niste vrijeme je da probate jednu novu vrstu pohanja - pohanje cornfleksom. Kako pohati s cornflakesom?
- 4 polovice pilećih prsa bez kostiju i kože
- ½ šalice brašna
- 1 žličica kajenske paprike
- Sol i papar
- 2 jaja
- 6 šalica cornfleksa
- 3 žlice maslaca
Pohanje sa cornflakesom priprema:
Prije pohanja s cornflakesom, zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih. Obložite lim za pečenje folijom. Svaku polovicu pilećih prsa stavite između dvije plastične folije. Batom istucite piletinu na jednaku debljinu od jednog centimetra.
Pomiješajte brašno, kajenski papar, sol i papar. U drugoj plitkoj posudi umutite jaja da se sjedine.
Na drugi lim za pečenje rasporedite mrvice cornflakesa.
Umočite piletinu u začinjeno brašno, okrećući da se premaže, a zatim umočite u smjesu od jaja. Izvadite piletinu, ostavite višak jajeta da iscuri, a zatim utisnite s obje strane u cornflakes. Nakon toga meso možete ispohati na srednje jakoj vatri. Odbacite preostalo brašno, jaje i kukuruzne pahuljice.
Piletinu na kraju pohanja prelijte otopljenim maslacem. Pecite dok premaz ne postane hrskav, a piletina pečena, oko 30 minuta.