Recept i priprema /

Pohanje na bečki način - usavršite ovaj popularan način pripreme mesa

Image
Foto: Pixabay

Pohati zaista možete sve od banana, gljiva i sladoleda pa do svinjetine, piletine, teletine... Saznajte pravilan postupak za pohanje na bečki način.

3.5.2023.
13:26
Pixabay
VOYO logo

Što se tiče izbora mesa za pohanje na bečki način, možete pripremiti bilo koje meso, ali u originalu je to teleći odrezak. Kako je teletina dosta skupa, možete koristiti svinjski kare bez kosti koji ima dosta nježnu strukturu. Njega je dovoljno pržiti ukupno tri minute u vrelom ulju (minutu i pol sa svake strane).

Krenimo s uputama za pohanje na bečki način. Meso za početak treba dobro očistiti od svih žilica i opni, tanko istući i malo posoliti. Nakon toga, uvaljati ga u brašno, razmućena jaja i naposlijetku u sitne krušne mrvice. Prži se u vrelom ulju tri minute sa svake strane i vadi na papirnati ubrus kako bi se ocijedila suvišna masnoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odrezak pripremljen pohanjem na bečki način možete servirati uz pečeni krumpir i džem od brusnice ili krumpir pripremljen na neki drugi način. Ovisno o vremenu kojim raspolažete. Možete napraviti pire krumpir, pomfrit, restani krumpir, krumpir salatu ili rižu. Ovisno o vašem ukusu.

Ukoliko volite umake, možete pripremiti i brzi tartar umak koji će dati svježinu pohanom mesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo