Što se tiče izbora mesa za pohanje na bečki način, možete pripremiti bilo koje meso, ali u originalu je to teleći odrezak. Kako je teletina dosta skupa, možete koristiti svinjski kare bez kosti koji ima dosta nježnu strukturu. Njega je dovoljno pržiti ukupno tri minute u vrelom ulju (minutu i pol sa svake strane).
Krenimo s uputama za pohanje na bečki način. Meso za početak treba dobro očistiti od svih žilica i opni, tanko istući i malo posoliti. Nakon toga, uvaljati ga u brašno, razmućena jaja i naposlijetku u sitne krušne mrvice. Prži se u vrelom ulju tri minute sa svake strane i vadi na papirnati ubrus kako bi se ocijedila suvišna masnoća.
Odrezak pripremljen pohanjem na bečki način možete servirati uz pečeni krumpir i džem od brusnice ili krumpir pripremljen na neki drugi način. Ovisno o vremenu kojim raspolažete. Možete napraviti pire krumpir, pomfrit, restani krumpir, krumpir salatu ili rižu. Ovisno o vašem ukusu.
Ukoliko volite umake, možete pripremiti i brzi tartar umak koji će dati svježinu pohanom mesu.