Kuharica /

Pohani karfiol - prilog ili predjelo?

Image

Pohani karfiol možete poslužiti kao predjelo ili prilog uz glavno jelo. Kako pripremiti pohani karfiol?

23.8.2021.
9:20
VOYO logo

Priprema pohanog karfiola nije zahtjevna, a ako ne znate kako pripremiti karfiol svakako probajte pripremiti pohani karfiol.

Pohani karfiol idealna je dodatak glavnom jelu ili ga pak možete poslužiti kao predjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za pripremu pohanog karfiola:

  • 2 glavice karfiola
  • 2 jaja
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice čilija
  • ½ žličice mješavine začina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • listovi korijandera / peršin
  • sol
  • voda

Pohani karfiol priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Karfiol izrežite na male i srednje cvjetove.

U posudu sa slanom vodom stavite kuhati karfiol oko 3 minute. Nakon toga ju ocijedite.

Karfiol uvaljajte u brašno. U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice, sol, čili, češnjak i listove korijandera.

U drugoj posudi umutite 2 jaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karfiol umočite u jaja, premažite smjesom s krušnim mrvicama i stavite u lim za pečenje. Pecite oko pola sata dok ne postanu rumene.

Pohani karfiol je gotov, možete ga poslužiti kao prilog uz glavno jelo ili predjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo