Cvjetača kao prilog / Kako se priprema pohana cvjetača iz pećnice?

Image
Foto: Pixabay

Pohana cvjetača iz pećnice odličan je izbor za prilog. Kako se priprema pohana cvjetača iz pećnice?

15.9.2022.
11:24
Pixabay
VOYO logo

Cvjetača je povrće koje je veoma svestrano pa ga tako možete pripremiti i pohano u pećnici. Pohanu cvjetaču iz pećnice možete poslužiti uz razne umake ili kao prilog.

Sastojci potrebni za pripremu pohane cvjetače iz pećnice su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 glavica cvjetače
  • 150 g brašna
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • papar
  • 180 ml biljnog mlijeka
  • krušne mrvice
  • ulje

Upute za pripremu pohane cvjetače iz pećnice:

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C.
  2. Cvjetaču nasjeckajte na cvjetove srednje veličine i ostavite sa strane.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, začine, sol i papar. Umiješajte biljno mlijeko. Tijesto mora biti potpuno glatko i tek malo rjeđe od tijesta za palačinke.
  4. Dodajte cvjetiće cvjetače u tijesto. Cvjetača ne mora biti 100% premazana, ali želimo ravnomjerno rasporediti tijesto tako da svi cvjetići imaju tijesto na sebi.
  5. Dodajte krušne mrvice u plitku posudu i začinite prstohvatom soli i papra.
  6. Radeći nekoliko komada odjednom, umočite cvjetove cvjetače u krušne mrvice i pomiješajte ih za premazivanje. Prebacite u obloženi lim za pečenje i ponavljajte. Po želji, lagano poprskajte uljem kako biste potaknuli ravnomjernije pečenje.
  7. Pecite 30-35 minuta dok ne porumene. Okrenite cvjetaču lopaticom nakon 15 minuta.
  8. Poslužite odmah sa svojim omiljenim umakom sa strane ili prelijte umakom i vratite u pećnicu na još 3-5 minuta da se umak zapeče u cvjetači.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo