Recept i priprema / Pohana brokula kao prilog uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Pohanu brokulu možete jesti kao predjelo ili kao prilog. Pohanu brokulu možete poslužiti i s umakom po želji.

10.9.2022.
10:42
Pixabay
VOYO logo

Pripremite brokulu kao prilog na nešto drugačiji način, pripremite pohanu brokulu. Pratite recept i napravite mekanu iznutra, a hrskavu izvana pohanu brokulu.

Sastojci potrebni za pripremu pohane brokule su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • svježi ili smrznuti cvjetovi brokule
  • 1 jaje
  • 120 ml mlijeka
  • 150 g brašna
  • pola žličice soli
  • malo svježe mljevenog papra
  • 150 g krušnih mrvica

Upute za pripremu pohane brokule:

  1. Zagrijte fritezu.
  2. U posudi umutite jaje i mlijeko i dodajte pola brašna.
  3. Zatim dodajte ostatak brašna, sol i papar.
  4. U drugu posudu stavite krušne mrvice.
  5. Brokulu umočite u smjesu i zatim u krušne mrvice.
  6. Nakon toga brokulu ubacite u vruće ulje u fritezu i pržite do kad ne porumeni.

Brokulu poslužite sa umakom po želji. Ukoliko nemate fritezu, brokulu možete pohati i u dubljoj tavici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo