omiljena slastica u hrvata / Pogledajte kako nastaje cheesecake s pjenicom od pjenušca!

Stručnjaci iz Majstora kuhara, naravno, imaju neki svoj poseban recept. Pogledajte kako nastaje cheesecake s pjenicom od pjenušca

9.6.2015.
18:21
VOYO logo

Popularni cheesecake omiljen je među Hrvatima, pa smo ga i mi odlučili napraviti. Stručnjaci iz Majstora kuhara, naravno, imaju neki svoj poseban recept. Pogledajte kako nastaje cheesecake s pjenicom od pjenušca.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Keksi – 500 g
  • Maslac  - 200 g
  • Smeđi šećer – 100 g
  • Posni sir - 500 g
  • Jaje – 1 kom
  • Vanil šečer – 60 g
  • Žumanjci – 2 kom
  • Pjenušac – 200 ml
  • Jagode  - 200 g

Postupak:

U multipraktiku samljeti kekse, zatim dodati 50 g smeđeg šećera i maslac. 
Dno kalupa posuti s malo šećera te staviti smjesu od keksa i utisnuti s žlicom da bude ravnomjerna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Biskvit od keksa staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 ᵒC na 3 minute. 
Za to vrijeme pomiješati sir s jednim jajem  i vanil šećerom. 
Dobivenu smjesu  stavljamo na pećeni biskvit i vraćamo u pećnicu u kojoj  smo smanjili temperaturu na 160 ᵒC . 


Tortu pećemo 15 – 20 minuta, a nakon toga stavimo ju hladiti u hladnjak 20-ak minuta.  
Za to vrijeme od žumanjaka, pjenušca i smeđeg šećera na pari izlupamo pjenicu. 
Na tortu poslažemo jagode i prelijemo  s pjenicom kod serviranja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo