Popularni cheesecake omiljen je među Hrvatima, pa smo ga i mi odlučili napraviti. Stručnjaci iz Majstora kuhara, naravno, imaju neki svoj poseban recept. Pogledajte kako nastaje cheesecake s pjenicom od pjenušca.
Sastojci:
- Keksi – 500 g
- Maslac - 200 g
- Smeđi šećer – 100 g
- Posni sir - 500 g
- Jaje – 1 kom
- Vanil šečer – 60 g
- Žumanjci – 2 kom
- Pjenušac – 200 ml
- Jagode - 200 g
Postupak:
U multipraktiku samljeti kekse, zatim dodati 50 g smeđeg šećera i
maslac.
Dno kalupa posuti s malo šećera te staviti smjesu od keksa i
utisnuti s žlicom da bude ravnomjerna.
Biskvit od keksa staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 ᵒC
na 3 minute.
Za to vrijeme pomiješati sir s jednim jajem i vanil
šećerom.
Dobivenu smjesu stavljamo na pećeni biskvit i vraćamo u
pećnicu u kojoj smo smanjili temperaturu na 160 ᵒC .
Tortu pećemo 15 – 20 minuta, a nakon toga stavimo ju hladiti u
hladnjak 20-ak minuta.
Za to vrijeme od žumanjaka, pjenušca i smeđeg šećera na pari
izlupamo pjenicu.
Na tortu poslažemo jagode i prelijemo s pjenicom kod
serviranja.