Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
omiljena slastica u hrvata /

Pogledajte kako nastaje cheesecake s pjenicom od pjenušca!

Stručnjaci iz Majstora kuhara, naravno, imaju neki svoj poseban recept. Pogledajte kako nastaje cheesecake s pjenicom od pjenušca

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Popularni cheesecake omiljen je među Hrvatima, pa smo ga i mi odlučili napraviti. Stručnjaci iz Majstora kuhara, naravno, imaju neki svoj poseban recept. Pogledajte kako nastaje cheesecake s pjenicom od pjenušca.

Sastojci:

Keksi – 500 g

Maslac  - 200 g

Smeđi šećer – 100 g

Posni sir - 500 g

Jaje – 1 kom

Vanil šečer – 60 g

Žumanjci – 2 kom

Pjenušac – 200 ml

Jagode  - 200 g

Postupak:

U multipraktiku samljeti kekse, zatim dodati 50 g smeđeg šećera i maslac.  Dno kalupa posuti s malo šećera te staviti smjesu od keksa i utisnuti s žlicom da bude ravnomjerna. 

Biskvit od keksa staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 ᵒC na 3 minute.  Za to vrijeme pomiješati sir s jednim jajem  i vanil šećerom.  Dobivenu smjesu  stavljamo na pećeni biskvit i vraćamo u pećnicu u kojoj  smo smanjili temperaturu na 160 ᵒC . 

Tortu pećemo 15 – 20 minuta, a nakon toga stavimo ju hladiti u hladnjak 20-ak minuta.   Za to vrijeme od žumanjaka, pjenušca i smeđeg šećera na pari izlupamo pjenicu.  Na tortu poslažemo jagode i prelijemo  s pjenicom kod serviranja.   

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike