Podloga za kolač / Kako napraviti podlogu od mljevenog keksa?

Image
Foto: Pixabay

Kako napraviti podlogu od mljevenog keksa za kolač? Podloga od mljevenog keksa vrlo se jednostavno priprema.

8.12.2021.
12:07
Pixabay
VOYO logo

Zamjenite biskvit s podlogom od mljevenog keksa. Priprema podloge od mljevenog keksa je jednostavna i brza. Kako napraviti podlogu od mljevenog keksa?

Sastojci za podlogu od mljevenog keksa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

120 g maslaca
200 g keksa
200 g pečenih i slanih orašastih plodova

Krema za podlogu od mljevenog keka:
450 ml vrhnja za šlag
350 g tamne čokolade
1 prstohvat mljevenog cimeta
1 paket bourbon vanilin šećera
1 žlica šećera u prahu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema podloge od mljevenog keksa:

Dno kalupa (23 x 23 cm ili 24 cm) obložite papirom za pečenje. Otopiti maslac. Kekse i 40 g orašastih plodova grubo nasjeckajte. Pomiješajte maslacem. Smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu posude i pritisnite žlicom. Stavite u hladnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema kreme za podlogu od mljevenog keksa:

Zagrijte vrhnje za šlag u loncu. Čokoladu izlomite na krupnije komade i uz miješanje otopite u vrućem vrhnju. Maknite s vatre, umiješajte cimet i vanilin šećer i ostavite u hladnjaku oko 2 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjenjačom miksera kratko umutite dok ne postane kremasto. Premažite na podlogu od keksa u kalupu i premažite. Ohladite najmanje 2 sata.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo