Zamjenite biskvit s podlogom od mljevenog keksa. Priprema podloge od mljevenog keksa je jednostavna i brza. Kako napraviti podlogu od mljevenog keksa?
Sastojci za podlogu od mljevenog keksa:
120 g maslaca
200 g keksa
200 g pečenih i slanih orašastih plodova
Krema za podlogu od mljevenog keka:
450 ml vrhnja za šlag
350 g tamne čokolade
1 prstohvat mljevenog cimeta
1 paket bourbon vanilin šećera
1 žlica šećera u prahu
Priprema podloge od mljevenog keksa:
Dno kalupa (23 x 23 cm ili 24 cm) obložite papirom za pečenje. Otopiti maslac. Kekse i 40 g orašastih plodova grubo nasjeckajte. Pomiješajte maslacem. Smjesu ravnomjerno rasporedite po dnu posude i pritisnite žlicom. Stavite u hladnjak.
Priprema kreme za podlogu od mljevenog keksa:
Zagrijte vrhnje za šlag u loncu. Čokoladu izlomite na krupnije komade i uz miješanje otopite u vrućem vrhnju. Maknite s vatre, umiješajte cimet i vanilin šećer i ostavite u hladnjaku oko 2 sata.
Pjenjačom miksera kratko umutite dok ne postane kremasto. Premažite na podlogu od keksa u kalupu i premažite. Ohladite najmanje 2 sata.