Krumpir narežite na male komade jednake veličine kako bi se kuhao istovremeno s ostalim sastojcima u varivu. Krumpir dodajte u varivo tijekom zadnjih 20-30 minuta kuhanja ili istovremeno s ostalim korjenastim povrćem poput mrkve ili repe. Krumpiru je potrebno malo više vremena da se skuha nego nekom drugom povrću, pa ako ga dodate ranije u procesu kuhanja, dat ćete mu dovoljno vremena da se skuha. To je ono glavno što trebate znati o podgrijavanju krumpira u varivu.
Upotrijebite pravu vrstu krumpira. Različite vrste krumpira različito će se kuhati i dat će različite rezultate u varivu, na primjer, krumpiri poput crvenog krumpira i mladi krumpiri dobro drže svoj oblik i ne postaju kašasti, dok škrobni krumpiri poput crvenog krumpira krumpir će se raspasti i zgusnuti gulaš.
Držanje poklopca tijekom kuhanja pomoći će bržem i ravnomjernijem kuhanju krumpira te će zadržati paru, što pomaže kuhanju krumpira. Krumpir možete i prethodno skuhati. Kuhanje ili pečenje prije dodavanja u varivo ubrzat će vrijeme kuhanja i smanjiti rizik od nedovoljno kuhanog ili prekuhanog krumpira.
Slijedeći ove savjete za podgrijavanje krumpira u varivu, moći ćete dodati krumpir u svoje varivo sa savršenim rezultatima i uživati u ukusnom jelu.