Plava riba, poznata i kao masna riba, jedna je od najzdravijih namirnica, jer je njezin veliki doprinos omega 3 jedna od njezinih najvećih dobrobiti i plus za naše zdravlje. Donosimo popis plave ribe.
Uključivanje ribe u našu prehranu ključno je za dobro zdravlje. Nije iznenađujuće da je riba jedna od esencijalnih namirnica, zbog brojnih dobrobiti koje donosi našem tijelu. Jedna je od najhranjivijih i najzdravijih namirnica koje postoje, jer je riba jedan od glavnih izvora višestruko nezasićenih masnih kiselina. Unutar ove kategorije najpoznatije su omega-3, masti koje pozitivno utječu na prevenciju kardiovaskularnih bolesti jer pomažu u snižavanju krvnog tlaka, povećanju dobrog kolesterola i smanjenju lošeg kolesterola i triglicerida. Ovdje možete pronaći popis plave ribe.
Unutar grupe plave ribe možemo pronaći sljedeće sorte: tuna, inćun, sardina, skuša, losos haringa, pastrva, jegulja, kostelj, sabljarka, iverak, šuše. To je bio popis plave ribe. Uglavnom, ova vrsta ribe ističe se po velikom doprinosu u omega-3 masnim kiselinama, no postoje mnoge dobrobiti koje ova riba donosi ljudskom organizmu.