Pizza s tikvicama samo je jedan od načina kako možete napraviti nadjev za pizzu. Odličan je vegetarijanski obrok, idealan za svaki dan. Kako napraviti pizzu s tikvicama? Prilagodite recept vlastitom ukusu.
Sastojci za pizzu s tikvicama:
- 500 g svježeg tijesta za pizzu
- pola šalice umaka za pizzu
- 1 šalica nasjeckanog sira mozzarella
- ¾ šalice tanko narezane tikvice
- ¼ žličice začina prema želji
- sol po potrebi za začin
- crni papar po potrebi za začin
- crvena paprike za ukras, po želji
- naribani parmezan za ukras
Priprema pizze s tikvicama:
Ako koristite tijesto za pizzu kupljeno u trgovini , ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 220°C. Lagano premažite veliki lim za pečenje maslinovim uljem. Po želji ravnomjerno pospite kukuruzno brašno po tepsiji.
Na lagano pobrašnjenoj površini razvucite tijesto i oblikujte ga u krug. Prebacite tijesto u lim za pečenje. Utisnite prstima u krug. Ostavite rubove malo deblje. Rubove tijesta premažite maslinovim uljem da kora bude hrskavija kad se peče.
Na vrh premažite umak, zatim sir i tikvice. Po vrhu pospite talijanske začine, malo soli i papra. Pecite pizzu s tikvicama na najnižoj rešetki pećnice dok kora ne porumeni, a sir se rastopi i zapeče, oko 10 do 12 minuta. Po vrhu pospite mljevenu crvenu papriku (ako koristite) i parmezan. Narežite i poslužite pizzu s tikvicama odmah dok je još vruća.